Zilele acestea am apucat să văd o miniserie interesantă, este vorba de Tulpina Andromeda (numele original este Andromeda Strain). Are două părţi, a fost difuzat în anul 2008, iar informaţiile despre film se pot găsi pe imdb aici.
Regizorul este Mikael Salomon, miniseria este o ecranizare după un roman al lui Michael Crichton şi un scenariu de Robert Schenkkan.
Printre actorii care joacă în această miniserie se găsesc: Benjamin Bratt, Eric McCormack, Christa Miller, Daniel Dae Kim, Viola Davis, Justin Louis, Barry Flatman, Ted Whittall, Ted Atherton, Tom McBeath, Rick Schroder, Andre Braugher.
Acţiunea filmului începe cu prăbuşirea unui satelit şi găsirea lui de către doi tineri. Aceştia îl duc acasă, într-o localitate mică din Utah, denumită Piedmont, unde satelitul este desfăcut parţial de către comandantul pompierilor. Astfel este eliberat în atmosferă un virus cu o mortalitate de aproape 100%, iar din toată populaţia orăşelului mai supravieţuiesc doar două persoane: un bătrîn alcoolic de 60 de ani şi un bebeluş fetiţă. Echipa de militari trimisă să recupereze satelitul mor în doar cîteva secunde de la expunerea la virus, iar armata se bagă pe fir. Izolează localitatea cu ajutorul Gărzii Naţionale şi activează o echipă de specialişti dedicată rezolvării de asemenea cazuri, condusă de doctorul Jeremy Stone. Ei sînt trimişi să evalueze situaţia în localitatea afectată, îi recuperează pe cei doi supravieţuitori şi apoi sînt expediaţi cu toţii într-un laborator secret, securizat şi foarte bine dotat unde îşi aduc contribuţia la rezolvarea problemei. Ei au dat numele virusului (Andromeda) şi au generat cîteva idei interesante despre originea lui şi modul în care a ajuns pe Terra.
Unul dintre personajele cheie ale seriei este reporterul Jack Nash care porneşte pe urmele informaţiilor aflate la numai cîteva ore de la recuperarea euşuată a satelitului şi ajunge să fie implicat direct în firul evenimentelor. Supravieţuieşte cîtorva tentative de asasinat, pericolului expunerii la virus şi exploziei unei rachete nucleare în zonă. Este ferm decis să facă publice evenimentele care au dus la moartea unui întreg orăşel şi a altor civili infectaţi de virus, la moartea mai multor membri ai Gărzii Naţionale şi la declanşarea accidentală a unei bombe nucleare, iar asta îl face să intre în conflict cu colonelul James Ferrus (interpretat de Justin Louis) şi Chuck Beeter de la NSA (interpretat de Barry Flatman).
Acţiunile colonelului James Ferrus şi ale şefului său direct, generalul George Mancheck (al cărui nume era suficient să-l pună întotdeauna pe jar pe Jack Nash în căutarea unei poveşti bune şi a plătirii unor poliţe mai vechi) se împletesc pentru a-i face să ajungă în tabere opuse, iar în final ajung să fie moară împreună şi în acelaşi fel.
Nota: 9 din 10. Acţiunea este bine gîndită, dar unele detalii sînt prea repede trecute cu vederea.
Articol preluat de aici.