Cîteva dintre ştirile de pe bihon.ro mi-au atras atenţia, dar nu neaparat dintr-o perspectivă bună.
În primul rînd, Consiliul Local Oradea a aprobat toate proiectele rutiere propuse în ultima sa şedinţa, în 29 martie. Adică trei proiecte au vizat delimitarea a cinci terenuri peste care va trece drumul de legătură dintre Şoseaua de Centură şi strada Atelierelor, pe lîngă Cimitirul Municipal, inclusiv construirea unui pod peste pîrîul Peţa. Ei au mai aprobat studiul de fezabilitate privind modernizarea străzii Principatelor Unite, pentru a oferi continuarea pe Splaiul Crişanei ca legătură între zona centrală şi cartierul Ioşia pe lîngă aglomerata stradă Tudor Vladimirescu.
Alte două proiecte au vizat studiile de fezabilitate pentru amenajarea de intersecţii prin pasaj denivelat între Şoseaua de Centură şi drumurile naţionale DN 76 Deva – Oradea şi DN 79 Arad – Oradea
Pe de altă parte, Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) a scos pentru a patra oară de pe ordinea de zi proiectul „Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare, pentru folosinţă, în parcările de domiciliu din municipiul Oradea”. Cu alte cuvinte, fiind vorba de regulamentul care ar permite îndeosebi orădenilor care locuiesc la bloc să-şi rezerve contra cost un loc de parcare în apropiere.
Ştirea respectivă este aici.
Tot zilele acestea, în ultima săptămînă, agenţii comunitari de la Compartimentul Siguranţă Rutieră au aplicat o mulţime de amenzi pentru parcarea în locuri neautorizate, parcarea în locurile autorizate fără a deţine abonament sau tichet de parcare, traficul greu şi circulaţia pe arterele principale a atelajelor cu tracţiune animală.
Au fost aplicate 370 note de constatare în sumă de 4.470 lei şi au fost întocmite 210 procese verbale pentru parcarea în locuri autorizate. Pentru parcarea autoturismelor pe trecerea de pietoni, în zone unde oprirea este interzisă, pe spaţiu verde, în staţii de autobuz, în staţiile de taxi şi pe trotuar au fost blocate 56 de autoturisme. Au fost blocate 7 autovehicole de tonaj greu pentru staţionarea în locuri interzise şi s-au aplicat amenzi în sumă de 3820 lei. Au fost amendaţi cu cîte 600 de lei 3 proprietari de atelaje cu tracţiune animală (probabil de genul căruţelor cu cai ) care circulau pe arterele principale ale Oradei. Astfel de nereguli rutiere pot fi sesizate telefonic la Poliţia Comunitară, la numerele 0259.969 sau 0800.800.518.
Ştirea care acoperă acest subiect este aici.
Marea problemă cu parcările în Oradea este că ele nu prea există. Mă refer la cele special amenajate, nu la liniile de vopsea de pe carosabil denumite pompos “parcare”. În schimb Oradea a fost inundată cu maşini de tot genul, iar mulţi se înghesuie să parcheze oriunde au loc… indiferent dacă ajung pe spaţiul verde sau pe trotuar… Aparent românii sînt foarte buni la taxat şi slabi la făcut treabă.
Pe de altă parte, poliţiştii din Bihor au început să scotocească Bihorul. Acţiunea de ieri a fost în forţă, cea de azi a fost preventivă. Probabil că dacă poliţiştii din Hajdu Bihar (Ungaria) nu s-ar fi pus pe treaba acţiunea celor români ar fi fost mai moderată.
Articol preluat de aici.