Flash Forward

Pentru cei care nu sînt la curent cu acţiunea acestui serial, ea începe relativ simplu: întreaga omenire îşi pierde cunoştinţa în acelaşi timp pentru o perioadă de 2 minute şi 17 secunde în 6 octombrie 2009 şi văd ce urmau să facă în 29 aprilie 2010. Experienţa a fost în întregime personală şi i-a marcat pe fiecare dintre personaje. Au fost şi unii care nu au văzut nimic, iar motivul era unul simplu, deşi neplăcut: în 29 aprilie 2010 erau decedaţi.

Cu ocazia acelei premoniţii la nivel mondial, un agent FBI s-a văzut pe sine însuşi stînd în faţa unui panou cu informaţii despre o ancheta: era ancheta despre evenimentul respectiv. Ca urmare a aceste viziuni a fost pornită investigaţia, iar serialul urmăreşte evenimentele care au dus spre rezolvarea (cel puţin parţială) ei.

Informaţii suplimentare despre serial (creatori, distribuţie, difuzarea episoadelor) se pot găsi pe imdb aici. Pe 27 mai a fost difuzat ultimul episod în care sînt găsite unele răspunsuri şi sînt puse alte întrebări. Are loc o nouă previziune mondială în urma pierderii cunoştinţei şi, cel puţin în teorie, serialul ar putea fi continuat. Însă reţeaua ABC a anulat difuzarea la finalul primului sezon pentru că serialul a scăzut mult în sondajele din SUA, deşi în Europa a ajuns să fie foarte urmărit şi destul de îndrăgit. Flash Forward ilustrează clar diferenţele dintre continente şi interesul prioritar pentru consumatorii de acasă al reţelelor americane. Poate că cei care reprezintă factorul decizional de la ABC se vor răzgîndi şi vor relansa în viitor serialul, dar pentru aceasta va trebui insistat.

Concluzia mea este că îmi place serialul. Este bine gîndit şi s-a dorit să fie alert pînă la capăt. I-a reuşit destul de bine. Nu are cum să-i mulţumească pe toţi, dar asta era inevitabil.

Articol preluat de aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.