Ştiinţa ciocolatei

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bt7tzEzEg5o]

Dacă v-aţi întrebat pînă acum care e diferenţa dintre cacao, cocoa şi ciocolată şi încă n-aţi găsit un răspuns satisfăcător, ei bine, nu e prea mare. Cacao şi cocoa este practic acelaşi lucru, deşi procesul de rafinare a ei a variat în timp: seminţele produse de arborele de cacao care după uscare se macină sub formă de pulbere. La un moment dat anglofilii au modificat ordinea unor vocale, transformînd cacao în cocoa. Ciocolata este pudra de cacao la care se mai adaugă unt, zahăr, lapte şi alte ingrediente, în funcţie de reţetă. Cu cît concentraţia de cacao este mai mare, cu atît ciocolata este mai amăruie.

Urmărind monologul cu imagini de mai sus puteţi afla cîteva detalii despre ciocolată pe care probabil nu le ştiaţi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.