În Asia oamenii consumă insecte (adică pe post de mîncare) de ceva vreme și, foarte probabil, nu se vor opri prea curînd. Mai ales că au cîteva beneficii în ce privește natura (creșterea lor consumă mai puține resurse decît creșterea vitelor, de exemplu) şi sînt hrănitoare (au multe proteine şi minerale,. Probabil voi ajunge să consum şi eu aşa ceva, măcar de test, dar aproape sigur nu va fi nevoie să ajung tocmai în Asia pentru a face asta.
Unul dintre articolele de pe hotnews (poate fi citit aici) mi-a atras atenţia tocmai pentru că ştiam cîte ceva despre acest subiect, se spune că Organizatia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a luat deja în considerare proiectul lui Arnold van Huis, un entomolog de la Universitatea Wageningen din Olanda şi consultant FAO, care prezintă avantajele consumului de insecte comestibile pe baza unei diete (aproape) zilnice.
Dacă în Asia mîncatul de insecte este o practică curentă (în unele locuri), de ce n-ar fi şi la noi? Mai ales că în 2021 viermele de făină a fost declarat prima insectă sigură pentru consum uman în Uniunea Europeană.