Isteria Ghost rider

Aseară a fost difuzat primul film din ceea ce se pare că este pe cale să devină seria Ghost rider pe ceva post tv românesc. Am reuşit să revăd secvenţe din el pe măsură ce lucram la calculator, înainte de a fi nevoie să plec din localitate în urma unui apel neprevăzut. Efecte speciale cu grămada, traducere de nivel mediu, scenariu de duzină. Probabil că dacă n-aş fi avut şi altceva de făcut pe aici nu i-aş fi dat nici un fel de atenţie, face parte din acel gen de filme pe care dacă le vezi o dată, hai să zicem de cel mult două ori, este suficient şi nu mai simţi nevoia să le revezi. Îmi place cum joacă Nicholas Cage, dar eu consider că acţiunea filmului nu îi pune prea mult în valoare calităţile actoriceşti… dar oamenii mai trebuie să facă şi bani, nu doar filme bune, nu?

Cu atît mai mult nu pot să înţeleg isteria care s-a creat în ultimele luni în legătură cu filmările care au loc în această perioadă în România. Americanii au trimis o echipă întreagă aici, Nicholas Cage a venit şi el odată cu echipa, s-au apucat să filmeze la Sibiu şi Hunedoara, la combinatul de acolo şi la castelul Huniazilor, etc, etc. Ştiţi şi voi despre asta, nu? Foarte probabil că da. Mass-media a observat un subiect gras (pentru că altfel nu-mi pot explica comportamentul lor) şi… s-a isterizat. N-am stat să urmăresc toate ştirile despre activitatea americanilor şi despre filmărilor lor, probabil că aş fi spart televizorul cu mult înainte de a ajunge la butonul care să-l stingă, dar am observat că ele reveneau constant cu detalii absolut irelevante.

Tare rău trebuie să stea unii la nivelul de demnitare şi de calitate al ştirilor pe care să le prezinte încît să bage orice fel de rahaturi doar pentru că-s americane. Pe cine o fi interesînd detaliile fimărilor unui film de duzină (în general filmele doar cu efecte speciale fără acţiune interesantă sînt de duzină) doar pentru că un actor popular apare în el? Între noi fie vorba, este o practică curentă a ultimilor ani să se prezinte tot felul de chestii absurde şi irelevante ca şi umplutură, dar nu se spune degeaba că nu este prost cine cere ci acela care dă. În cazul televiziunilor nu este prost cel care oferă ci acela care se uită constant… şi pe la noi sînt proşti cu grămada.

 

Articol preluat de aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.