Cărți: Editura Eagle si ProspectArt Lansarea antologiei Venus și a trei romane SF în decembrie 2011

Carti Editura Eagle si ProspectArt Lansarea antologiei Venus si a trei romane SF in decembrie 2011 /Dan-Marius.ro – felia mea de internet / Oradea, Bihor, Romania.

 

Acum vreo două săptămîni scriam despre Editura Eagle şi SRSFF la Gaudeamus 2011 şi lansarea acolo a cîtorva cărţi. Ei bine, vineri 16 decembrie 2011, începînd de la ora 17.00 SRSFF organizat un eveniment la  ProspectArt, Bucureştii: lansarea antologiei “Venus” (SRSFF 2011) si a trei romane propuse in cadrul concursului “Seniorii Imaginatiei”, aceasta are are loc in cadrul Centrului Calderon, str. Jean-Louis Calderon nr.39, sector 1, Bucuresti.

Printre invitaţi se regăsesc: Horia Garbea, Radu Voinescu, Gelu Negrea, Mircea Oprita, Liviu Radu, Antuza Genescu, Silviu Genescu, George Lazar, Stefana Czeller, Ioana Visan, Mircea Liviu Goga, Cristian Mihail Teodorescu, Mugur Cornila, Marian Truta, Danut Ungureanu, Sebastian A.Corn, Stefan Ghidoveanu.

Rezultatele colaborarii intre Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy , Editura Eagle si Libraria Elefant.ro sunt concretizate prin lansarea a patru volume inedite.

I. Lansarea antologiei “Venus” – povestiri erotice science fiction

Antologie de proza SF, editori: Antuza Genescu, Societatea Romana de Science Fiction & Eagle Publishing House, 2011 (coperta: Alex Popescu)

Prefata de Marian Truta.

“Alfabetul spre Venus” de Cristian Mihail Teodorescu

“Conspiratia ologilor” de Stefana Cristina Czeller

“A de la Amsterdam” de Silviu Genescu

“Adevarul din privire” de Ioana Visan

“Jucariile pierdute” de George Lazar

“Pata alba, cavaler argintiu, pantera blonda” de Liviu Radu

“Un fenomen trecator” de Antuza Genescu

“Emanoil Popescu, supererou” de Stefan Ghidoveanu

“Venus” – povestiri erotice science fiction, prima antologie de erotic science fiction din Romania este volumul în care SRSFF (Societatea Romana de Science-Fiction si Fantasy) reuneste cele mai bune texte primite, scrise pe o tema data pentru anul 2011, antologator Antuza Genescu.

– Cristian Tamas: prezentarea evenimentului si a programului

– Mugur Cornila: prezentarea antologiei SRSFF “Venus” (cea de a treia antologie anuala a SRSFF)

– Antuza Genescu, antologator, prezentarea temei ?i conceptului antologiei SRSFF “Venus”: “Science fiction si Eros”(în lectura lui Cristian Tamas)

– Horia Garbea, Gelu Negrea, Dănuţ Ungureanu, Sebastian A. Corn: prezentarea antologiei “Venus”

– Gelu Negrea: prezentarea antologiei “Venus”

– Marian Truta: “Antologia Venus, prima antologie de erotic science fiction din Romania”

– Liviu Radu (autor prezent în cadrul antologiei)

– Cristian Mihail Teodorescu (autor prezent în cadrul antologiei)

– Stefan Ghidoveanu (autor prezent în cadrul antologiei)

– Videoconferinta cu autori prezenti in cadrul antologiei “Venus”: Mircea Oprita, George Lazar, Antuza Genescu, Silviu Genescu, Stefana Czeller, Ioana Visan

II. Prezentarea propunerilor concursului “Seniorii Imaginatiei” 

– Mugur Cornila: prezentarea celor trei romane propuse in cadrul concursului “Seniorii Imaginatiei”

– Horia Garbea: prezentarea romanului “Calatorie in Capricia” de Mircea Oprita

– Gelu Negrea: prezentarea romanului “Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor barbati foarte cumsecade” de Liviu Radu

– Radu Voinescu: prezentarea romanului “Insula Pescarusilor” de Mircea Liviu Goga

– Cuvintul autorilor: Mircea Oprita, Liviu Radu, Mircea Liviu Goga

Propunere la Concursul de roman “Seniorii Imaginatiei” editia 2011, organizat de SRSFF impreuna cu Editura Eagle:

“CALATORIE IN CAPRICIA” de Mircea Oprita

editor: Eagle Publishing House, 2011

“Calatorie in Capricia de Mircea Oprita combina satira de tip swiftian cu speculatia SF. Romanul si-a propus drept conventie de baza ideea unei “ultime calatorii a lui Gulliver”, calatorie pe care personajul o parcurge nu doar în spatiu, ci si in timp – ambele fictive, bineinteles, dar aflate intr-o relatie usor de observat cu lumea noastra actuala.

In urma clasicei catastrofe navale, Lemuel Gulliver se salveaza pe tarmul unei insule ce are multe din trasaturile Romaniei de azi. Insula Capricia face parte dintr-un arhipelag inexistent pe hartile de la 1700, dupa cum si Europa stiuta de navigator reprezinta o simpla fictiune pentru capricieni. O harta cu actualele linii ale continentelor poate fi desenata doar dupa proiectia Pamintului pe cerul negru al Lunii.

Prins intre stari sufletesti contradictorii si amenintat de o noua furtuna, personajul isi scrie testamentul, in aceeasi maniera dramatic-amuzanta in care a fost descrisa, de altfel, intreaga sa incursiune prin lumea Capriciei.”

“CHESTIONAR PENTRU DOAMNE CARE AU FOST SECRETARELE UNOR BARBATI FOARTE CUMSECADE” de Liviu Radu

editor: Eagle Publishing House, 2011

“Un chestionar la care raspund trei femei, care au fost secretarele lui Adolf Hitler, Rudolf Hess si Josef Mengele.

Intr-o Germanie in care revolutia de la sfirsitul Primului Razboi Mondial s-a terminat prin instaurarea unui stat comunist, Hitler reuseste sa intre in gratiile lui Stalin, iar acesta il promoveaza intr-o functie importanta in Partidul Comunist German.

O lume in care comunismul si nazismul sunt una si aceeasi ideologie, o lume in care oamenii trebuie sa se adapteze regulilor dure impuse de dictatura comunista.”

“INSULA PESCARUSILOR” de Mircea Liviu Goga

editor Eagle Publishing House, 2011

“Pe baza transformatei Fourier, a teoriei haosului, a sincronicitatii si a aplicarii anumitor aspecte din fizica cuantica, Pantazi, obtine predictii foarte apropiate de rezultatele extragerilor la loto. Dar nu reuseste mai mult, asa ca descopera cum sa-si completeze metoda: prin hipnoza in masa. Pentru asta o foloseste pe noua sa prietena, o realizatoare de talk-show-uri, fara ca ea sa-si dea seama. Lucrurile evolueaza insa intr-o directie cel putin stranie: indefinirea realitatii, un proces de “vindecare” a variantelor istorice negative, ia locul realitatii curente.

Un roman de speculatie stiintifica alert si extrem de interesant.”

Adresa la care se ţine evenimentul este: Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, Bucuresti

Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy (SRSFF) este o asociatie culturala neguvernamentala si non-profit (ONG), al carei scop declarat este sustinerea si incurajarea genurilor science fiction si fantasy din Romania.

SRSFF a fost infiintata in ianuarie 2009, la initiativa unui grup de scriitori, traducatori si fani din Romania, din dorinta de a promova literatura si arta SF autohtona de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o initiativa a Societatii Romane de Science-Fiction si Fantasy (www.srsff.ro/), care isi propune sa descopere si sa pregateasca viitoarele generatii de scriitori si teoreticieni ai miscarii SF.

Sint asteptati si invitati sa participe la sedinţele ProspectArt, toti cei care se simt atrasi de fenomenul SF&F romanesc, tinerii autori care doresc indrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani si profesionisti pentru ca impreuna sa contribuim la renasterea si dezvoltarea acestei arte in Romania.

Informaţiile despre eveniment şi despre cărţi (suplimentar faţă de ce ştiam deja) au fost găsite aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.