Personal nu mă încîntă deloc cedarea drepturilor de autor pentru o perioadă de 5 ani, mai ales a primilor 5 ani, şi nici despre promovarea “prin toate mijloacele la îndemînă” dar tot vă spun despre concursul pe care l-a anunţat Casa cărţii de ştiinţă. Este o scrisoare electronică de ştiri care a fost retransmisă pe un grup de discuţii.
La împlinirea a 18 ani de existenţă editura clujeană CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ relansează concursul de manuscrise COLECŢIA DE PROZĂ într-o formulă nouă.
În primul rînd, concursul nu mai este unul exclusiv de debut, se adresează tinerilor prozatori (limita de vârstă: 40 de ani) din toată ţara.
Manuscrisele vor fi evaluate de un juriu format din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Pe coperta 4 va fi reprodus un text escortă semnat de unul dintre criticii membri ai juriului.
Data limită de predare a manuscrisului: 20 august 2010.
Rezultatele vor fi anunţate pînă la data de 20 septembrie. Termenul de apariţie a cărţilor 15 noiembrie.
Manuscrisele vor fi trimise la editura@casacartii.ro sau la adresa editurii
Casa Cărţii de Ştiinţă
400129 Cluj-Napoca
B-dul Eroilor nr. 6-8
Manuscrisele vor fi trimise cu font Times New Roman 12 pt/single, în format A4, fără alte detalii de punere în pagină ori setări de format.
Volumele cîştigătoare vor fi editate gratuit şi promovate prin mijloacele la îndemînă editurii: librării, site, tîrguri de carte, lansări de carte, presă literară, televiziune etc.
Dreptul de autor va rămîne al editurii pe o perioadă de 5 ani.
Toate cărţile apărute prin Concursul de proză vor constitui Colecţia de proză şi vor fi numerotate.
Articol preluat de aici.