Televiziunile si religia

În mod normal televiziunile ar trebui să fie obiective, mai ales cînd vine vorba de prezentarea ştirilor. Că acest lucru nu se întîmplă în România (sau că se întîmplă la un nivel de-a dreptul insignifiant) este evident şi uneori chiar agasant. Ce mă cam agasează pe mine în ultimele zile este modul în care televiziune prezintă inundaţiile.

Este tragic să vezi că oamenii au pierdut totul, inclusiv viaţa, din cauza naturii dezlănţuite (pe care tot ei au provocat-o prin despăduririle masive din ultimii ani) dar devine agasant să tot vezi că televiziunile o dau cu religia în sus şi în jos. Din cererile de ajutor la Dumnezeul creştin nu prea o mai scot generînd tot mai multă incompetenţă şi resemnare. A devenit un ciclu care în timp va genera tot mai mulţi proşti şi incompetenţi care se sprijină doar pe o creatură imaginară şi care oferă totul (sau aproape totul) intermediarilor săi: preoţii.

Va mai trece ceva vreme pînă să-i vedem pe români muncind din zor să fac ceva concret (inclusiv să-şi refacă casele distruse de furia naturii) şi va implica multă muncă, nu credinţa unora dintre ei aruncată în feţele tuturor. Partea bună este că poţi “omorî” uşor această atitudine schimbînd pur şi simplu postul. Nu le împărtăşesc credinţa şi nici nu mă interesează să văd oameni resemnaţi cu viaţa lor de rahat la televizor.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>