Se mareste TVA-ul la 24 procente

Azi guvernul a decis mărirea TVA-ului la 24% de la 1 iulie. Dar măcar cota unică de impozitate a rămas la fel, la 16%.

Este o reacţie previzibilă care va aduce un nou val de scumpiri. O reacţie destul de rapidă ţinînd cont de sentinţa de neconstituţionalitate aplicată ieri reducerilor pensiilor. Asta nu dovedeşte decît disperarea politicienilor. Oare cît de disperaţi vor deveni în momentul în care românii nu-şi vor mai plăti taxele la nivel naţional? Eu cred ca FOARTE disperaţi. Aroganţa asta a lor de acum este, parţial, cauzată de această disperare… Aroganţa este una dintre cele mai uşoare şi mai rapide metode de a închide gura celor impresionabili. Mi-e greu să-mi imaginez cît de aroganţi vor deveni cu trecerea timpului, îmi lipseşte un element: data la care li se va da peste bot pentru prostia şi aroganţa de care dau dovadă.

Personal nu pot să nu observ că în ultimul timp linia dintre politic şi social devine din ce în ce mai subţire şi nu în spre bine. Acţiunile politicului influenţează tot mai mult societatea românească, iar aceasta rămîne cam apatică. Lătrăturile în cor ale celor cîţiva “experţi” din mass-media nu se iau în seamă pentru că nu sînt reprezentativi pentru societate, iar protestele cîtorva pensionari şi bugetari nu sînt deloc relevante. Au protestat şi au plecat acasă fără nici un rezultat concret.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>