Profesoara, politistul si emisiunea Dimineata de la Europa FM

Aseară am scris aici despre evenimentul de ieri cu poliştia bătăuşă şi poliţistul cel prostovan. Se vede clar de ce profesoara este bătăuşă şi de ce poliţistul e prostovan (dacă sînteţi atenţi la reacţiile lui veţi vedea că era pe cale să-şi ceara scuze după ce a lovit-o). Doar un prost îşi cere scuze pentru că a reacţionat atunci cînd a fost agresat.

Am continuat acum însemnarea respectivă pentru că azi dimineaţă ascultam emisiunea Deşteptarea de pe Europa FM cu Bogdan Miu şi Monica Anghel. La un moment dat Bogdan Miu s-a apucat să comenteze cum că poliţistul ar fi trebuit să-i dea o amendă în loc de orice altceva.

Bogdănel maică, hai să-ţi spun o chestie pe care probabil că nu o ştiai: să te apuci să-i tai agresorului o amendă fără ca mai întîi să-l imobilizezi şi apoi să-l izolezi mai întîi în spaţiul strîmt al unei celule este unul dintre cele mai proaste lucruri pe care le poate face un poliţist. Trebuie să fii foarte ratat ca persoană ca să faci o asemenea tîmpenie, şi cred că doar în România există poliţie atît de impotentă ca să facă aşa ceva.

Partea şi mai proastă este că mulţi încurajează (intenţionat sau nu, de frică, necunoaştere sau răuvoinţă) o asemenea impotenţă pentru că poliţiştii (ca parte a forţelor de ordine) sînt printre cele mai autorizate grupuri de persoane care pot să “strice apele” grupurilor de interese (hai să zicem oculte, deşi nu ştiu în ce măsură ocult este un cuvînt potrivit). S-a ajuns ca în România răufăcătorii să aibă mai multe drepturi ca poliţia şi asta nu este deloc bine. Opinii spuse public, ca cea a lui Bogdan Miu de azi dimineaţă sau a lui Victor Ponta de aseară, nu fac decît să încurajeze această stare de fapt. Din punctul meu de vedere sînt opinii fundamental greşite şi nu pot fi de acord cu aşa ceva.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>