Popunere: Fiii de avocati sa fie acceptati automat in breasla

Pe hotnews a apărut aici o însemnare (că articol n-am cum să îi spun) despre propunerea de ieri a decanului Baroului Brasov, Aurel Moldovan, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România, ca fiii avocaţilor să fie acceptaţi în avocatură întrucît “pot deveni buni avocati sub îndrumarea propriei familii”, potrivit Mediafax.

“În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar fi lichidatorii, executorii, medicii, evaluatorii, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi”, a consemnat Aurel Moldovan într-un punct de vedere exprimat sîmbătă la întrunirea Consiliului UNBR din Bucureşti.

Decanul braşovean a arătat că, avîndu-se în vedere “multitudinea de nemulţumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cît şi ecourile aceluiaşi examen şi contestaţiile făcute, s-a hotărît să se organizeze o nouă stagiune de examen de admitere în avocatură”.

Deşi invocă criteriile de integritate în organizarea examenului grilă, decanul arată că “mulţi copii ai avocaţilor, care au zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot fi respinşi în primul rînd din cauza modului de organizare a examenului”.

Adică CUM? Individul ăsta sugerează cumva să fie acceptaţi copii de avocaţi fără a da examene de evaluare a cunoştinţelor şi a performanţelor profesionale? În coşmarele cui? Ar însemna că orice terchea-berchea ar putea reprezenta legal pe cineva doar pentru că mă-sa sau tat-su a fost sau este avocat. Dar sună frumos? Familia se va ocupa de tine ca ca progenitura să înveţi, lasă naibii facultatea şi legile şi speţele…

Alloooo! Domnu’ decan Moldovan? Unde vă credeţi, în evul mediu?

Pe de altă parte: hm. Scoate unu o aberaţie şi ăştia (mă refer la cei de la Mediafax pe care i-a preluat hotnews şi pînă la urmă şi eu, cu corecturile de rigoare) o transformă în ştire? Ciudat. Şi mai ciudat este faptul că un agramat a uitat să pună doi de i la finalul unor cuvinte pe ştirea de la Mediafax lar hotnews a copiat fără să se mai ostenească că corecteze.

Se scrie că avocatul Moldovan a rugat să fie supus atenţiei “acest punct de vedere, întrucît chiar şi avocaţii care la o apreciere extremă pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii profesionale a părinţilor”. Dacă ar fi după mine să-i dau un răspuns acesta ar fi ceva de genul “Marş la învăţat pentru examene” şi ar fi adresat tuturor pramatiilor care consideră că se pot juca cu vieţile oamenilor fără a fi bine pregătiţi în meseria lor (de avocat, dar nu numai).

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>