Piramidele lui Mircea Badea si a lui Ilie Bolojan

Emisiunea lui Mircea Badea de aseară (s-a terminat acum cîteva minute, dar este deja o nouă zi) a avut ca subiect (printre altele) nişte piramide. Pînă la urmă el a dat-o în diverse în modul hilar caracteristic, ajungînd la piramida care apare pe bancnotele de 1 dolar american şi la o sugestie de piramidă cu ochi care ar trebui pusă ca însemn pe instituţiile publice, dar articolul original, de la care a pornit subiectul, mi-a atras atenţia.

În articol se spune despre doi primari care au construit nişte piramide pe sau în preajma primăriei. Dacă nu ar fi fost vorba despre Ilie Bolojan şi Oradea probabil că l-aş fi trecut cu vederea, dar l-am reţinut. El se găseşte aici, iar mai jos urmează secţiunea de articol care mă interesează.

Oradea: piramidă cu closete la subsol

În Oradea, primarul Ilie Bolojan construieşte o piramidă în curtea interioară a instituţiei. Aceasta are parter şi subsol, se întinde pe 550 de metri pătraţi, va fi acoperită cu sticlă şi costă 1,3 milioane de lei. Piramida, destinată relaţiilor cu publicul, are wc-urile la subsol, alături de un bar cu 76 de locuri. La parter pot aştepta 50 de persoane să le vină rândul la cele 34 de ghişee. Primarul Ilie Bolojan a declarat, pentru Gândul, că piramida e piramidă doar pe un cub care intră în alt cub, restul fiind doar o construcţie acoperită cu sticlă. “Primăria din Oradea este o construcţie în formă de A. În curtea interioară lipseşte o bucată din A şi acum se completează prin această construcţie. Piramida e piramidă doar pe o porţiune din construcţie. Imaginaţi-vă un cub care intră în alt cub. Pe axa cubului va fi vârful piramidei”, a declarat primarul Ilie Bolojan. Acesta ne-a mai explicat că “piramida” este absolut necesară celor “375.000 de cetăţeni care trec anual pragul primăriei”.

Un lucru e clar: se vede că n-am trecut cam de multă vreme pe la primărie. Nu reţin să fi observat vreo piramidă pe acolo, doar nu este ceva foarte comun ca să o uit. Ştiu cu siguranţă că în august 2008 am fost pe la primărie cu nişte treabă (o solicitare de plantare a unor stîlpişori de metal pentru a împiedica nişte dobitoci să-şi pună maşinile pe spaţiul verde), dar de atunci nu mai reţin să fi avut treabă pe acolo. Sau o fi fost ceva atît de irelevant încît am uitat. Nu-mi prea stă în fire acest lucru, dar se mai întîmplă. Este o eroare care va trebui să o corectez în curînd.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>