Peste 100 de infractori informatici prinsi in ultimele 18 luni

Directorul FBI, Robert S. Mueller, a declarat în cadrul RSA Cyber Security Conference de la San Francisco că FBI împreună cu poliţia română, în acţiunile coordonate ale celor două instituţii au arestat peste 100 de infractori informatici români în ultimul an şi jumătate. Acţiunile au survenit după ce în urmă cu patru ani mai multe companii americane au ameninţat că vor înceta legăturile cu România din cauza criminalităţii informatice din ţara noastră. Comunicatul de presă este aici.

Directorul FBI a subliniat că anchetatorii percep graniţele dintre state ca obstacole în timp ce infractorii le văd ca oportunităţi şi că de aceea infracţiunile informatice sînt greu de abordat. El a mai explicat că în ultimii ani au fost soluţionate multe cazuri în care instituţii financiare au fost atacate informatic şi au pierdut zeci de milioane de dolari. A dat şi un exemplu de atac informatic la nivel global la o bancă în cadru căruia atacatorii au intrat în sistemul protejat şi au furat numere de conturi şi coduri PIN. Au fost realizate peste 400 de carduri bancare fale, au fost recrutate sute de persoane din mai multe ţări şi au fost furaţi aproximativ 10 milioane de dolari.

Hotnews a făcut o traducere a unei părţi a articolului aici.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>