Motiunea de cenzura nu a trecut

Da. După o Zi a Circului Politic Românesc în care orgoliile s-au imflamat ca o gleznă ruptă iar jocurile de culise s-au jucat la nivel de maeştri, moţiunea de cenzură nu a trecut pentru că lipseau 8 voturi pentru a atinge pragul minim.

Da, avem un guvern de rahat, plin de incapabili şi de hoţi şi, cel puţin pe moment, rămînem cu el. Demisia nu şi-o vor da, este greu de crezut că Traian Băsescu îi va demite fără să fie obligat. Parlamentatii au avut şansa lor de a-i alunga şi au eşuat. Vor mai avea şi alte şanse, dar oare nu va fi prea tîrziu?

Da, românii au început să iasă din letargie dar nu din cauza unui simţ civic descoperit peste noape. La nivel de popor simţul civic românesc este rudimentar, nu a fost învăţat niciodată iar forma dobîndită în perioada comunistă a fost alungată după ce iniţial a fost demonizată bine. Românii ies din letargie doar din disperare, cînd le ajunge cuţitul la os şi poate chiar şi mai tîrziu. Nu ştiu cînd vor găsi puterea să alunge javrele care s-au agăţat de puterea politică şi au dus poporul ăsta în rahat, dar mai devreme sau ma tîrziu vor trebui să o facă. De preferabil mai devreme, înainte de a fi prea tîrziu.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>