Google + Intel + Sony = Google TV

Zvonurile spun că Google şi Intel au făcut un parteneriat cu Sony pentru a dezvolta o platformă numită Google TV care se doreşte să aducă Internetul în casele oamenilor prin intermediul unei noi generaţii de televizoare şi receptoare de configurare.

Conform acestei idei, reţelele sociale şi alte aplicaţii ar putea deveni disponibile prin intermediul televiziunii prin utilizarea sistemului de operare Android al lui Google. Mişcare este un efort din partea lui Google şi Intel de a-şi extinde dominarea din IT spre televiziune, o arenă unde nu prea au acces. Pentru Sony, care încearcă din răsputeri să-şi recîştige poziţia în indistria vînzării de televizoare, parteneriatul este un efort de a-şi ajunge din urmă competitorii.

Viziunea acestei tehnologii este de a face uşor de navigat printre aplicaţiile web precum twitter, facebook şi picasa pentru utilizatorii tv, ca şi cum ar schimba un post tv. Unele televizoare şi receptoare de configurare existente deja oferă acces la conţinutul web, dar opţiunile de afişare a paginilor sînt limitate. Google inteţionează să îşi ofere acces programatorilor la propria platformă TV care este bazată pe sistemul său de operare Android pentru telefoane.

Cele trei companii au cooptat şi compania Logitech care este specializată în telecomenzi şi difuzoare de calculator pentru dispozitivele periferice, inclusiv o telecomandă cu o telecomandă minusculă.

Mai multe informaţii despre acest subiect se pot găsi pe pagina celor de la New York Times.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>