Emil Boc şi obsesia automobilelor electrice

Aparent, de cîteva zile încoace pe Emil Boc l-a lovit o obsesie: introducerea automobilelor electrice în România. Era de aşteptat, mai ales că nu este în întregime obsesia lui. Motivul acestei idei îl constituie în primul rînd banii, deşi automobilul electric începe să devină, treptat, o modă în lume.

Aşa cum ştiţi, în ultimii ani programul Rabla a fost prezentă tot mai mult în atenţia românilor. Era o metodă oarecum eficientă de a schimba maşinile vechi, unele antice, şi uzate cu unele noi la un preţ redus, parţial şi datorită guvernului. Criza a avut şi ea un cuvînt de spus, obligîndu-i pe vînzătorii de maşini să scape cît mai repede de produsele aflate pe stoc. Cel mai mare avînt al programului s-a derulat în ultimele luni, cînd guvernul a oferit avantaje suplimentare (mai multe vaucere pentru singură maşină, etc), iar asta i-a făcut pe unii să se gîndească mai departe pe calea profitului.

Introducînd maşinile electrice în România ca mod de deplasare principal va duce în timp la înlocuirea maşinilor cu combustie internă. Adică alţi bani cheltuiţi de către oameni pentru schimbarea maşinii (personale sau de firmă). Probabil se trecerea la maşinile electrice va întîmpla în decursul următorilor 10-20 de ani, dar asta înseamnă doar că banii vor fi cheltuiţi treptat, asigurîndu-le vînzătorilor de maşini un venit constant.

Trăiască Holograf şi melodia lor “Banii vorbesc”, că bine se mai potriveşte cu guvernul de acum!

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>