Efectele politice ale deciziei parlamentului european

Aşa cum am mai scris aici, parlamentul european a adoptat o rezoluţie împotriva exploatării cu cianuri, iar efectele ei au fost diverse. Una dintre ele, aşa cum apare pe hotnews, este scindarea a două partide politice: PDL şi UDMR, atît în ţară cît şi la parlamentul european. Nu este ceva neaşteptat pentru că politicienii noştri îşi urmăresc în primul rînd propriile interese şi abia apoi, dacă mai rămîne ceva, interesele poporului român. Unul dintre cele mai bune exemple este chiar UDMR-ul care este, la propriu, tîrfa politicii româneşti: ar face şi ar spune absolut orice doar pentru a rămîne la putere. De altfel, nu au de ales: dacă nu fac asta, mai devreme sau mai tîrziu vor înceta să existe. Probabil mai devreme decît mai tîrziu, dar asta este altă poveste.

Unii ar spune că proiectul Roşia Montană loveşte din nou, dar nu-s decît efectele lui şi a insistenţei unora de a face bani pe seama resurselor acestui popr. Solidaritatea politică a guvernanţilor români este doar un basm pentru adormit copii, din acelea pe care atunci cînd creşti ajungi să nu mai crezi în ele sau chiar să rîzi de tine însuţi că ai putut crede vreodată în aşa ceva. Să (re)descoperi doar acum asta este cu atît mai hilar.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>