Dacia Renault lanseaza azi Duster la Geneva

Evenimentul anunţat de ceva vreme, lansarea modelului de SUV al Dacia Renault, are loc azi la Geneva. Cu alte cuvinte, Dacia lansează Duster.

Maşina este disponibilă în 3 versiuni de echipare: Duster, Ambiance şi Laureate. Hotnews prezintă aici preţurile: la versiunea de echipare Duster preţul pentru varianta 4×4 încep de la 12.300 euro, în versiunea cu dotări maxime, Laureate, preţurile încep de la 11.900 euro la motorul de 1,6 litri şi 105 CP – 4×2 şi 15.600 euro la varianta diesel 110 CP. La această versiune, adăugînd toate opţionalele disponibile, preţul final maxim este de 17.600 euro. La versiunea Laureate diesel de 85 CP preţurile încep de la 13.050 euro.

Informaţiile tehnice ale maşinii, aşa cum le-am preluat de aici, sînt următoarele:

Caroseria

Cu o lungime de 4,31 m şi o lăţime de 1,82 m, Dacia Duster afişează dimensiuni compacte. Gabaritul său îi permite să evolueze la fel de bine atît într-un mediu urban cît şi în utilizare pe teren accidentat (off-road).

Baza rulanta ranforsata a modelului Dacia Duster este adaptata pentru o utilizare largă datorită unei gărzi la sol înalte (de peste 200 mm) şi unor unghiuri de trecere importante (30° pentru unghiul de atac şi de peste 35° pentru unghiul de degajare).

Dacia Duster are o masă limitată la 1.180 kg în versiunea 4×2 şi la 1.280 kg în versiunea 4×4. Datorită unei comenzi unice şi intuitive (de provenienţă Nissan) situată în habitaclu, la baza consolei centrale, şoferul poate selecta cu uşurinţă mai multe moduri de tracţiune a vehiculului.

Maşina oferă locuri confortabile pentru 5 adulţi, asigurînd ocupantilor acelaşi nivel de spatiu interior ca Dacia Logan berlină. În funcţie de versiune, portbagajul oferă pînă la 475 dm³ ISO. În cazul în care bancheta spate este rabatată iar şezutul acesteia este basculat, Dacia Duster oferă un volum de încărcare care poate depasi 1.600 dm³ ISO (în funcţie de versiune).

Motorizările

Dacia Duster va fi disponibil în versiunile 4X2 si 4X4 cu o motorizare pe benzină: 1.6 16v 110 CP, precum şi cu două motoare diesel: 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault.

Cu aceste motoare producătorul susţine că Duster va afişa un consum redus şi un bilanţ ecologic performant avînd în vedere că versiunile diesel dCi emit sub 140 g CO2/km în versiunea 4X2 – beneficiind astfel de semnătura Dacia eco² – şi mai puţin de 150 g CO2/km în versiunea 4X4.

Siguranţa

Beneficiază de două airbag-uri frontale (în functie de piaţă) şi de centuri de siguranţă în 3 puncte cu limitator de efort pentru locurile din faţă. În funcţie de versiune sînt disponibile două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă. Acestea asigură o protecţie suplimentară pentru ocupanţi în cazul unui şoc lateral.

Sistemele de pretensionare pirotehnică pentru locurile din faţă (în funcţie de versiune) îmbogăţesc dispozitivul de reţinere al Daciei Duster, asigurînd o menţinere optimă a toracelui şi, în caz de şoc frontal, limitînd deplasarea corpului către înainte.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>