Copilul matematician care a devenit cintaret.

Hotnews prezintă aici pe scurt povestea unui tînăr cu o inteligenţă peste medie, cu înclinaţii pentru matematică care a devenit cîntăreţ la doinţa părinţilor şi a ajuns în diverse ţări de pe mapamond cu trupa.

Cînd avea 11 ani Andrei Trifan din satul Zece Prăjini era considerat un copil supradotat: avea coeficientul de inteligenţă mult peste medie şi talent la matematică. A fost selectat într-un program special pentru copiii săraci şi supradotaţi din judeţul Iaşi dar a părăsit scoala după doar opt clase pentru muzică. Zece Prăjini este un sat aflat la marginea judeţului Iaşi şi este considerat satul muzicii lăutăreşti şi al fanfarelor.

Cînd avea 12 ani Andrei a fost in atenţia Direcţiei Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului ieşind în evidenţă în urma testelor la care a fost supus. A fost propus pentru a intra în proiectul prin care municipalitatea îi sprijina pe copiii din mediu rural cu rezultate deosebite la şcoală. Părinţii au ales în locul lui muzica iar acum el susţine că nu are nici un regret faţă de şcoală şi matematică.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>