Controlor de trafic aerian american in virsta de 7 ani

Una dintre ştirile zilei de ieri a avut legătură cu scandalul de peste ocean, de la nord-americani. În cursul lunii trecute doi copii au fost duşi de părinţii lor în turnul de control aerian al aeroportului internaţional John Fritzgerald Kennedy (JFK) în două zile diferite şi au fost lăsaţi să transmită instrucţiuni avioanelor care se pregăteau să decoleze. Unul dintre copii aveau doar 7 ani.

Administraţia Aviatică Federală (FAA) din Statele Unite s-a băgat pe fir (după ce înregistrările au fost puse pe internet şi apoi preluate de o televiziune din Boston) şi a declanşat o anchetă la aeroport, rezultatul de pînă acum a anchetei a fost suspendarea unui controlor şi a unui supervizor. FAA a suspendat de asemenea vizitele neoficiale ale prietenilor şi familiei în zonele de control al traficului aeriane pentru perioada în care politica lor este refăcută.

Turnul de control este o zonă sub securitate strictă şi, conform FAA, doar controlorii cu licenţă ar trebui să comunice cu avioanele. Aeroportul JFK este al şaselea aeroport ca grad de ocupare din SUA şi mii de avionare aterizează şi decolează în fiecare zi.

Ştirea de pe hotnews este aici, iar cea de pe foxnews este aici.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>