Confidentialitatea de pe Facebook

Este deja cunoscut faptul că la finalul anului trecut Facebook a schimbat politica de confidenţialitate de bază şi a dat posibilitatea ca diverşi utilizatori sau grupuri de utilizatori din interiorul reţelei să vadă informaţiile personale ale celorlaţi utilizatori aflaţi în lista de contacte.

În mod curent utilizatorii Facebook îşi pot configura profiele pentru a fi văzute de către toată lumea pe internet, doar de către membrii reţelelor la care se abonează şi doar de către prietenii lor din reţea. Dar, şi aici urmează problemele, utilizatorii care au acceptat noua politică de confidenţialitate standard au făcut publice (pentru toţi de pe internet sau doar pentru membrii unor reţele mult mai mari ca înainte) o mulţime de informaţii personale precum detalii despre familiile lor, relaţiile personale sau de afaceri. Alte informaţii precum datele de naştere, numerele de telefon, adresele fizice şi cele electronic au devenit de asemenea disponibile pentru toţi prietenii lor.

Reacţiile au fost diferite: unii au ales să privească asta cu ironie, aşa cum se vede în imaginile alăturate, alţii au preferat să vocifereze împotriva acestei manevre considerînd-o ca inaceptabilă. Un articol pe această temă este aici.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>