Cofeina va plimba cu masina

Hotnews a prezentat azi o ştire care m-a făcut să zîmbesc larg, aproape să rîd: Maşina care merge pe cafea. În primul rînd din cauza titlului (aţi mai văzut vrem maşină care să meargă, şi mai ales care să meargă pe cafea? )

Este vorba despre o ştire preluată de pe dailymail despre un Volkswagen Scirocco din 1988 în valoare de 400 de lire sterline transformat pentru a folosi ca şi carburant boabele prăjite de cafea în loc de benzină. A fost botezat Car-puccionoşi se spune că ameninţă serios industria de automobile. Nu ştiu de unde şi-au luat ei datele, dar se spune că modelul e de pînă la 50 de ori mai ieftin de alimentat decît o maşină cu motor Otto (adică unul care foloseşte benzina drept carburant). Probabil că ei nu sînt la curent cu preţul cafelei de prin România.

Automobilul a străbătut distanţa Manchester – Londra (336 kilometri) şi a folosit peste 70 de kg de cafea (boabe prăjite). Viteza medie a fost de 100 de km/oră, dar desele opriri au făcut ca distanţa să fie parcursă în aproximativ 10 ore. El va fi expus ulterior la o sesiune ştiinţifică din Manchester.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>