Cica internetul ne face mai destepti

Căutam o informaţie şi am dat peste un articol de pe go4it.ro care spune că internetul ne face mai inteligenţi (chiar şi cu toate întrebările pe care autorul articolului şi le pune asta este concluzia generală). E corect, pentru că avem acces la mai multă informaţie decît înainte de existenţa internetului, iar inteligenţa se dezvoltă mai bine în asemenea condiţii. Un alt aspect al accesului la internet este ar putea duce la o anumită “relaxare mintală” pentru că este mai uşor să cauţi informaţii deja gîndite decît să le procesezi pe cont propriu. Diferenţa dintre cele două aspecte este făcută de personalitate.

Dar asta e în teorie. Practica se potriveşte destul de puţin cu teora de mai sus. În teorie aproape toată lumea ştie să navigheze pe reţea, în practică mulţi sînt începători şi o mare parte dintre ei vor rămîne mereu aşa. Am întîlnit asemenea cîteva cazuri prin România noastră cea magnifică. Atunci cînd cineva nu este în stare să acceseze un site fără să foloseasca motoarele de căutare pentru a-i găsi locaţia nu prea poate avea pretenţii să înveţe prea multe de pe reţea. Căutările specifice, după un subiect anume, sînt ceva mai grele decît o simplă introducere a unor cuvinte în cîmpurile motoarelor de căutare. S-a ajuns ca unele motoare de căutare să se adapteze mai repede la utilizatori decît utilizatorii la motoarele de căutare.

Dar toate astea sînt o etapă. Cît de deştepţi sau de proşti vom deveni cu ajutorul internetului va rămîne să stabilim la momentul potrivit, sau să stabilească alţii pentru noi.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>