Ce au in comun turismul romanesc si exploziile sinucigase din Rusia

Da, turismul românesc şi exploziile sinucigaşe care îi terorizează pe mulţi ruşi (dar nu numai) au ceva în comun: ambele sînt rezultatele directe ale acţiunilor din trecut.

Astfel, numărul de turişti care şi-au petrecut paştele în România a scăzut cu un sfert faţă de anul trecut (mulţi preferînd să plece în ţările din jurul, de exemplu Bulgaria) la aproximativ 37.500 de indivizi iar preţul mediu pe cap de turist a scăzut cu 113 lei (ştirea este aici). Motivul scăderii poate fi aruncat pe umeii crizei, dar cu siguranţă nu este singurul. Aparent în ultimul timp românii (în general) s-au preocupat mai multe de supravieţuire şi cheltuieli absolut inutile şi aiurea (acum mă refer în special la guvernanţi) în loc de investiţii şi de asigurarea bunului mers al economiei.

Pe de altă parte, doi ofiţeri de poliţie au fost ucişi azi cu ocazia unui atac realizat de un atentator sinucigaş asupra unei staţii de poliţie din regiunea Inguseţia. Atacul a fost lansat ce atentatele sinucigaşe de săptămîna trecută au dus la măsuri dure din partea guvernului de la Moscova împotriva insurgenţei islamice din Caucazul de nord (ştirea este aici). Practic există un adevărat război, unii cu armată, blindate şi arme de foc, iar ceilalţi cu bombe şi victime printre civili.

Ca remarcă personală, nu pot să nu remarc (din nou) confuzia între vîntul divin (kamikaze) şi atentatorii sinucigaşi si modul în care unii pun complet aiurea virgulele dintr-o frază… Ambele-s dovezi ale neştiinţei (ca să nu pun ale inculturii).

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>