Buzz. Google Buzz. Ratarea lui Google Buzz.

Acum cîteva zile Google a lansat produsul Google Buzz. Am aflat din mass-media (adică de pe internet, în cazul ăsta), dar, mai ales, am aflat atunci cînd am accesat contul de gmail. Nu m-am grăbit nici să-l activez şi nici să scriu despre el. Acum nu am nici cea mai mică intenţie să-l mai activez. Nu mă arunc niciodată cu capul înainte… aştept mai întîi criticile negative. De cele mai multe dăţi primele versiuni ale programelor au erori (asta mi-o spune experienţa ca programator şi de problemele pe care le-am avut cu diverse programe făcute sau începute de alţii). Din ce-am citit pe pagina lui Zoso (aici) cineva a dat deja peste o asemenea eroare.

Google Buzz nu reprezintă decît unul dintre aspectele “coliziunilor” dintre tehnologiilor folosite de cîţiva dintre jucătorii cunoscuţi de pe piaţă (internetul este, prin definiţie, o imensă piaţă de desfacere de produse). Facebook va intra în domeniul serviciilor de mesagerie electronică (email), sau cel puţin aşa am auzit, iar Google intră în sfera reţelelor de socializare (gen Facebook, hi5, MySpace, etc). Adică prin Buzz-ul ăsta. Ce vrea Google să facă este să agrege programele şi serviciile deja realizate de ei, astfel că Buzz este integrat deja în Gmail, utilizatorii pot să facă schimb de mesaje, imagini şi filmuleţe sau să le pună pe Picasa, Flickr sau Youtube. Se poate conecta şi cu Twitter. Serviciul Buzz va dispune şi de o variantă pentru telefoanele cu sistemul Android realizat tot de le Google iar mesajele vor fi localizate cu ajutorul lui Google Maps.

Bun, şi cu securitatea cum rămîne? Adică securitatea datelor personale, a vieţii private. Nu am reuşit să aflu foarte bune despre asta căutînd informaţiile pe internet, cel puţin în legătură cu Google Buzz. Doar eroarea menţionată mai devreme. De apărut e sigur că vor apărea şi alte probleme. Din punctul meu de vedere probleme de securitate sînt cele mai importante şi de aceea, cel puţin pe moment, nu pot susţine că Google Buzz este un succes.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>