BOR organizeaza colecte pentru sinistrati

Una dintre ştirile de la radio (da, cam ascult radio şi în dimineaţa asta au apărut destule care să-mi atragă atenţia) spunea că Biserica Ortodoxă Română organizează colecte pentru cei care şi-au pierdut casele în zonele inundate. Este o ştire care m-a cam deranjat pentru că ştiu că preoţii au bani gîrlă (de fapt se vede foarte uşor asta, s-au făcut destule remarci deja despre maşinile scumpe pe care şi le-au cumpărat şi bisericile pe care le aruncă peste tot) dar pînă la urmă tot la credincioşi apelează atunci cînd este nevoie de bani suplimentari.

Nu se spune degeaba că nu este prost cel care cere ci este prost cel care dă. Oare cît de prost trebuie să fii ca să le dai preoţilor bani? Din punctul meu de vedere foarte. Pe lîngă efectul benefic pe care îl au preoţii (ceea ce este greu de negat), mulţi dintre ei nu practică decît un şantaj emoţional ordinar.

Ştirea pe care am găsit-o pe reţea este aici.

Articol preluat aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>