Berea Timisoreana la Oradea si Circul Gartner la Lotus

Unul dintre lucrurile pe care nu am mai reuşit să le abordez în ultimele zile (sau mai precis, ultimele săptămîni) sînt evenimentele din Oradea. Lipsa de timp pentru a căuta informaţii şi-a spus cuvîntul. Despre cele două subiecte din titlul scriu pentru că m-am “împiedicat” de ele cînd am ieşit prin oraş.

Promoţia Berii Timişoreana s-a derulat în Oradea la acest sfîrşit de săptămînă în piaţa de pe strada Independenţei şi a fost cam greu de evitat dacă ai avut de trecut treabă prin zonă. Am ajuns pe acolo vineri seară tocmai cînd începea concertul Cargo (care de altfel mi-a plăcut, cel puţin cele cîteva melodii la care am reuşit să le ascult cît am stat pe acolo), aşa că mi-a scăpat concertul celor de la Zob care a fost înaintea celui de la Cargo. Sîmbătă seară am ajuns tocmai în mijlocul concertului de la Holograf (una dintre formaţiile pe care le ascult cu cea mai mare plăcere), iar concertul celor de la trupa Zero nu mi-a lipsit chiar deloc. După evenimentul cu Paula Seling în emisiunea lui Măruţă chiar le dau valoarea Zero barat. Azi nu am mai ajuns prin zonă, aşa că va trebui să-mi spuneţi voi cum a fost concertul trupei Pasărea Colibri. Din ce-am văzut prin parcare în timpul ultimelor zile, acolo au fost şi nişte meşteşugari, dar nu mă întrebaţi ce anume făceau sau care erau produsele lor, n-am stat să le studiez.

Azi am ajuns însă în zona Lotusului şi m-am delectat un pic (de la distanţă) cu elefanţii circului internaţional Gartner. Am înţeles că circul ăsta e prin oraş (în parcarea de la Lotus) din 9 iulie, dar azi a fost prima oară cînd am ajuns şi eu pe acolo. Era cam cald, doar era în mijlocul zilei, dar elefanţii şi lamele nu păreau să aibă prea mari probleme, stăteau bine protejaţi de razele soarelui, la umbră. Alte animale n-am văzut, dar nici n-am stat să caut altele. Am înţeles că au fost şi cămile, zebre, ponei, aligatori şi şerpi în completarea elefanţilor şi lamelor, dar eu nu i-am observat. Probabil că ar fi trebuit să mă duc la spectacol.

Pot spune că există un lucru care mă încîntă cînd vine vorba de prezenţa acestui circ în Oradea: nu l-au aruncat în şanţul cetăţii, aşa cum au făcut cu alte ocazii cînd s-a oprit circul prin oraş.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>