Bacalaureat 2010

Săptămîna trecută s-au derulat ultimele etape ale primei sesiuni de bacalaureat din 2010. Va urma cea din toamnă în care cei care au picat (şi-s mai mult de o grămadă) vor mai avea o şansă.

Oficialii se bat în declaraţii că a fost o examinare foarte serioasă, chiar dacă promovabilitatea a fost foarte scăzută. Se spune că unii elevi au fost scoşi din examen şi acuzaţi de fraudă pentru copiere, dar copiatul este la ordinea zilei. Nu? N-aveţi cum să mă contraziceţi. Doar aţi copiat şi voi, măcar o dată în viaţă. Sînt sigur că acum a ajuns o practică curentă chiar dacă nu pot aduce dovezi concrete. Am auzit destule vorbe printre prietenii care au dat bacul acum. Aberaţiile au existat şi acum, sau cel puţin aşa am auzit la radio: un elev a intrat la un liceu cu media de 3 şi ceva (lucru inaceptabil pe vremuri). Perlele de la bac vor circula cu siguranţă şi în acest an, mereu înnoite, că doar prostia este infinită şi are nevoie numai de un mod de manifestare. Nu-i aşa?

Chiar dacă zimbesc acum, este un zimbet trist. Generaţia de acum este o generaţie aproape irosită. Există şi vîrfuri, e adevărat, dar ele se estompează tot mai mult în masa de prostie care tinde să devină dominantă. Este un rezultat aşteptat, pregătit cu “grijă” în ultimii ani. Poate fi reparat, dar sacrificiile îşi spun deja cuvintul.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>