Asumarea raspunderii guvernului

Azi guvernul Emil Boc îşi asumă răspunderea pentru două proiecte de lege pe care le vrea adoptate, inclusiv reducerea veniturilor bugetarilor, a pensiilor şi a tuturor celorlalte chestii (ştiţi deja subiectul, a făcut de cîteva ori înconjurul ţării în ultimele săptămîni).

Guvernanţii actuali s-au dovedit a fi nişte incapabili şi din punctul de vedere al rezultatelor scoaterii Românei din criză (mai rău au aruncat-o cu capul înainte în prăpastie), dar şi din punctul de vedere al oferirii unei soluţii eficiente de acum înainte. NU îi consider capabili să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia de acum a ţării şi să plece singuri de la putere, şi nici nu vor pleca cu uşurinţă de pe poziţiile de putere (decizie politică) pe care s-au cocoţat. Cu siguranţă vor trebui alungaţi de acolo pentru a avea vreo şansă pentru un viitor mai bun.

Li se pregăteşte debarcarea, şi este poate pentru prima oară de ceva timp (ultimii ani) în care voinţa populară este asemănătoare sau aceeaşi cu cea a partidelor politice. E adevărat, televiziunile (şi mass-media) în general au avut oarecare rezultate bune în manipularea oamenilor, însă îmi este greu să evaluez amploarea lor.

Tot azi, probabil ca urmare a manevrelor politice, cursul euro-ului creşte raportat la lei. Sau leul scade în funcţie de euro, spuneţi-i cum vreţi, e aceeaşi chestie.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>