Apple, iPad si acuzatia Nokia

AppleInsider a anunţat aici că data de lansare a lui iPad în Europa este de 28 mai, el va fi disponibil în Franţa, Germania, Italia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie, dar şi în Japonia, Canada şi Australia.

Pre-comenzile pentru toate modelele iPad, inclusiv 3G şi Wi-Fi, vor începe în 10 mai. Lansarea internaţionaşă a fost întîrziată pentru această dată (iniţial fusese programată pentru sfîrşitul lui aprilie) din cauza comenzilor masive din SUA.

Lansarea în Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Olanda, Hong Kong, Noua Zeelandă şi Singapore va avea loc în luna iulie.

Preţurile afişate ulterior (după ce a fost publicat articolul respectiv) pe pagină sînt următoarele:

iPad doar cu Wi-Fi:

  • 16GB – €479 în Europa, £429 în Marea Britanie, $549 în Canada, $629 în Australia
  • 32GB – €579 în Europa, £499 în Marea Britanie, $649 în Canada, $759 în Australia
  • 64GB – €679 în Europa, £599 în Marea Britanie, $749 în Canada, $879 în Australia

iPad cu Wi-Fi + 3G

  • 16GB – €579 în Europa, £529 în Marea Britanie, $679 în Canada, $799 în Australia
  • 32GB – €679 în Europa, £599 în Marea Britanie, $779 în Canada, $928 în Australia
  • 64GB – €779 în Europa, £699 în Marea Britanie, $879 în Canada, $1,049 în Australia

Trebuie precizat că, conform unui articol din 1 aprilie de pe TimesOnline, Apple a fost obligat să facă o modificare de ultim moment a versiunii de iPad pentru piaţa din Marea Britanie după ce autorităţile de sănătate şi siguranţă europene au susţinut că dispozitivul era riscant pentru copii mici, ceea ce a dus la o nouă întîrziere a lansării lui la momentul respectiv. Se spunea că avea marginile prea ascuţite şi putea să le rănească degetele.

Pe de altă parte, în cursul zilei de ieri Nokia a dat Apple în judecată la curtea federală districtuală în districtul de vest al statului Wisconsin, SUA, pretinzînd că produsele lui Apple (iPhone şi iPad 3G) au încălcat 5 patente importante deţinute de Nokia. Acestea au legătură cu tehnologiile de îmbunătăţire a transmisiilor de voce şi date folosind datele de poziţionare în aplicaţiile şi inovaţiile în configurarea anteie care îmbunătăţeşte performanţa şi salvează spaţiu permiţînd dispozitive mai mici şi mai compacte. Aceste inovaţii patentate sînt considerate ca importante pentru succesul Nokia pe măsură ce ele îmbunătăţesc performanţa şi aspectul produsului.

Comunicatul oficial al Nokia este aici.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>