Tiganii romani din Franta

În ultimele zile tot aud pe la ştiri şi citesc pe reţea că ţiganii din taberele ilegale din Franţa au început să fie evacuaţi (la scurt timp după ce s-a decis evacuarea lor). Băşescu nu-i prea vrea pentru că deja avem destul şi mulţi se plîng de comportamentul lor, europenii nu-i vor nici ei tocmai din acelaşi motiv.

O mare parte a ţiganilor se plîng de discriminare, dar nu prea văd dorinţă să facă o schimbare reală în comportamentul lor. Aceea care muncesc pe brînci vor munci în continuare, dar sînt relativ puţini. Restul… ei bine, ştiţi prea bine cum se comportă restul. Nu mai e nevoie să îi scot în evidenţă. Nici nu sînt încurajaţi să facă o schimbare în bine: s-au obişnuit deja prea mulţi să se plîngă că ţiganii sînt discriminaţi şi s-ar pierde destule dacă ar pune toţi osul la treabă. Singura schimbare din ultimii ani a fost folosirea tot mai intensă a termenului de rrom în defavoarea celui de ţigan, adică un rahat pe băţ care caută să-i estompeze pe ţigani în masa majoritară a populaţiei româneşti.

Punctul meu de vedere e simplu: francezii îi alungă pe ţigani înapoi în ţările de origine (România şi Bugaria)? EXCELENT. Îi putem pune oricînd la treabă, mai ales că-s destule de făcut pentru ţara asta.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>