Fotbalul romanesc: miuţă sau performanţă

Subiectul de la România în Direct de pe EuropaFm (îl găsiţi pe forum aici) m-a făcut să mă gîndesc un pic la fotbalul românesc de acum în perspectiva meciului de fotbal de mîine între România şi Franţa. Răspunsul meu de acolo se regăseşte şi aici. Nu pot spune că urmăresc des fotbalul la televizor, de obicei am altceva mai bun de făcut şi nu consider că-mi oferă spectacol, dar practic kendo aşa că am o idee ce înseamnă eforturile necesare pentru a obţine performanţă.

Jucătorii de fotbal sînt nişte profesionişti, asta e clar, dar jocul lor de fotbal se apropie mai mult de miuţa pe care oricare dintre noi o face (măcar ocazional) cu prietenii.

În ultimii ani cei răspunzători de fotbalul românesc au avut de ales între performanţă şi bani. Au ales să facă bani căcălău, imediat şi cu investiţii minime. Au reuşit… iar performanţa s-a dus naibii. Scandalurile care mai erup în mass-media în ultimii ani nu-s decît un efect secundar la asta.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>