Sa te ajute Domnul

Ceva curios mi s-a întîmplat mai devreme. Am ieşit în oraş să rezolv o chestie şi am parcurs pietonala (adică acea porţiunii de pe strada Republicii care este acum dedicată doar pietenilor). Pentru cei care ştiu cît de cît Oradea, pe vremuri agenţia CEC de pe pietonală era lîngă pizzeria Kelly pentru ca de ceva timp să se mute în celălalt capăt, unde a fost pe vremuri librăria TineretuluI (pe vremurile copilăriei mele adică ). Reperele mai actuale sînt magazinul Orange şi poliţia (evidenţa populaţiei).

Ei bine, lîngă agenţia CFR (tot pe pietonală) m-a abordat o doamnă care m-a întrebat unde s-a mutat CEC-ul. Părea să fie undeva pe la vreo 50 de ani şi după accent nu prea părea să fie din Oradea. În plus, dacă ar fi venit constant ar fi ştiut că agenţia s-a mutat şi ar fi ştiut şi unde… doar nu-s decît cîteva sute de metri între cele două locaţii. I-am spus unde este sediul nou, iar înainte de a pleca în direcţia respectivă mi-a spus “Să te ajute Domnul”.

Din punctul meu de vedere a fost un moment ciudat. În primul rînd pentru că este o expresie pe care nu am întîlnit-o des în viaţa reală. Probabil este a treia sau a patra oară cînd am auzit-o rostită… este una dintre primele dăţi cînd mi-a fost adresată mie. În al doilea rînd sînt ateu… iar dacă n-aş fi ştiut că a fost spusă în loc de “mulţumesc” aş fi reacţionat nu foarte plăcut. Azi însă mi-am văzut mai departe de drum.

Personal prefer 1000 de mulţumesc în locul unei singure asemenea urări.

Articol preluat de aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.