Demonstratie de kendo la Yoshikon, Oradea

Cu ocazia evenimentului de azi organizat de Organizaţia Studenţilor Maghiari din Bihor denumit Yoshikon  a avut loc azi o demonstraţie de kendo. La aceasta au luat parte reprezentanţi ai cluburilor Ronin-Do Oradea, Isshin Cluj Napoca, Kashi Tîrgu Mureş.

În sala festivă a liceului Ady Endre au fost prezentate pe scurt elementele de bază ale kendo-ului ca semnificaţie şi apariţie şi o scurtă demonstraţie practică, iar ulterior, în sala mică de sport a liceului, au fost prezentate pe larg echipamentul de kendo şi mişcările de bază tuturor doritorilor.

Pentru moment nu am imagini, dar voi reveni cu el după ce le voi primi şi eu.

Primul animecon din Oradea, numit Yoshi Con, s-a dorit a fi un eveniment internaţional cu o durată de o zi care a adus în prim plan subcultura animaţiilor japoneze, iar în al doilea rând s-a ocupat de cultura japoneză şi de tradiţiile acesteia. În cadrul unui astfel de eveniment au fost incluse concursuri, animeuri, manga, console, cosplay, karaoke, concerte, ateliere şi demonstraţii de arte marţiale.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>