O friptura numita Terra

Una dintre ştirile de la Protv mă face să zîmbesc: se estimează că în 2013 va o furtună solară gigantică care va prăji toată electronica de pe planetă. Sau cel puţin toate dispozitivele electronice neprotejate. Se spune că cercetătorii sînt îngrijoraţi, că se caută o soluţie pentru a proteja totul, că va costa mult.

Cu siguranţă acest lucru este foarte posibil. Adică o furtună solară suficient de puternică pentru a prăji nu doar electronica ci tot ce este viu pe planeta asta (iar dacă am fi norocoşi ar prăji doar partea expusă la Soare în momentul în care valul de radiaţii va ajunge la Terra), dar sînt un pic cam sceptică că cercetătorii sînt capabili să estimeze cu atîta acurateţe o asemenea furtună. Se cunoaşte ritmicitatea Soarelui, care îşi intensifică activitatea la aproximativ 11 ani, dar exploziile astea solare au loc destul de des. Mi-e greu să cred că cercetătorii pot estima o explozie care va avea loc peste doi ani.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>