Forţele speciale ale lumii antice (documentar History)

Forţele speciale moderne sînt rezultatul combinaţiei dintre un antrenament foarte dur şi dotările tehnologice de ultimă oră. Dar lucrurile au stat un pic diferit de-a lungul istoriei: tehnologia a evoluat, dar unele chestii s-au păstrat aproape neschimbate vreme de milenii. Chiar dacă le considerăm moderne, originea lor este lumea antică.

Documentarul a fost filmat în bazinul mării Mediterane şi Orientul Apropiat, face o călătorie înapoi în timp pentru a dezvălui invenţii foarte sofisticate şi pentru a-i celebra pe inginerii din antichitate a căror ingeniozitate a trasat bazele tehnologiei de azi.

Astfel, puşcaşii marini nord americani au un echivalent în Roma antică, forţele speciale romane au fost folosite pentru a captura vasele maritime inamice în incursiuni submarine şi pentru a transmite frică duşmanilor. Sînt explorate tacticile unităţilor canine romane, incluzînd o specie sălbatică de cîine : mastiff-ul.

În final este prezentat secretul katanei, sabia samurailor din Japonia feudală, şi modul în care a fost realizată. De asemenea, a fost testat un dispozitiv japonez denumit Horo realizat din mătase care putea proteja de săgeţi un călăreţ care galopa.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>