Someni pacaliti cu sms-ul

Sînt momente în care îmi vine să cred că sîntem o naţie de proşti. Adică mai mult decît de obicei. Nu mă refer la acceptarea cotidană a rahaturilor politice care ne sînt vîrîte pe gît pentru că asta este un alt fel de prostie, mă refer la anumite acţiuni ale oamenilor “de rînd”. Ieri am scris despre cei 15 elevi care au scris pe foaia de examen de la bacalaureat acelaşi nume, cel furnizat ca exemplu de profesori. Azi scriu despre altceva, o ştire peste care am dat pe reţea. O altă dovadă de prostie.

Ştiţi numerele scurte din reţelele de telefonie, nu? S-au tot folosit de-a lungul timpului pentru diverse chestii, de la votare a melodiilor pe la diverse concursuril pînă la donaţii prin sms şi tot felul de alte lucruri. Lista este cam lungă. Majoritatea sms-urilor trimise la aceste numere sînt cu suprataxă, prea puţine costă cît un sms normal, în reţea. Oricum, cineva s-a gîndit să profite de prostia şi disperarea unora dintre români şi într-o oarecare măsură i-a mers. Nu complet, pentru că s-au trezit unii să blocheze accesul la numărul respectiv (cel puţin în Orange) şi probabil vor mai urma şi alte măsuri.

Pe scurt, cineva a venit cu ideea să pună anunţuri pe internet prin care le spunea oamenilor să trimită sms-uri la numărul scurt 1277 cu diverse mesaje. Oamenii respectivi credeau că trimiţînd sms-uri urmau să fie angajaţi pe posturi oarecare dar care le garanta cîştiguri de pînă 1200 de euro. În perioada asta de criză în care pentru mulţi fiecare ban este important, mă gîndesc că mulţi au dat năvală fără să raţioneze prea mult. De fapt, fără să raţioneze cam deloc. Aşa că, pe lîngă faptul că nu au fost angajaţi, au trebuit să plătească şi costul sms-urilor cu suprataxă.

Ştirea de pe hotnews este aici. Totuşi, cît de prost trebuie să fii încît să crezi că poţi fi angajat pentru ceva anume doar dacă trimiţi un sms la un număr? Răspunsul este la fel ca şi ieri: foarte prost. Mulţi sînt disperaţi, dar asta nu le scuză prostia. Mă gîndesc că nu au ajuns degeaba şomeri. Chiar, ar fi interesant de aflat cîţi au trimis sms-uri acolo. Nu cred că au fost prea mulţi, însî cu siguranţă au fost suficienţi pentru a ajunge în mass-media.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>