Giganţii erei glaciare: episodul 1 – Teritoriul colţilor ca o sabie

În seria de documentare care începe cu episodul acesta profesoara Alice Roberts călătoreşte 40 de mii de ani înapoi în trecut pe urmele fiarelor gigantice ce au aparţinut erei glaciare. Documentarul se bazează pe ultimele date ştiinţifice obţinute prin analiza rămăşiţelor pe care le au la dispoziţie şi conţine o mulţime de elemente grafice prin care giganţii erei glaciare sînt readuşi la viaţă.

Episodul 1 – Teritoriul colţilor ca o sabie

Este vorba de America de Nord, un continent care a fost pe jumătate acoperit cu un strat de gheaţă care atingea în unel locuri chiar şi 3 kilometri grosime. Chiar şi aşa, ţinutul îngheţat a găzduit cîteva dintre cele mai impresionante forme de viaţă care a apărut pe Terra după extincţia dinozaurilor: în seria documentare care începe cu episodul alăturat Alice Roberts urmăreşte mişcările leneşilor de dimensiunea unui urs, mamuţii imenşi şi o fiinţă ciudată cunoscută ca glyptodon. Toate aceste creaturi au avut un lucru în comun: erau vînaţi de cea mai feroce felină care a păşit în ultimele mii de ani pe Pămînt: Smilodon fatalis, o pisică cu colţi ca o sabie cu o lungime de 7 inchi şi care vîna în haită.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>