Despre mine

Informatiile de baza

Numele complet: Sabău Dan-Marius

Data naşterii: 22 mai 1978 (adică zodia Gemenilor şi anul Calului, dar nu cred în astea)

Adresa curentă: Oradea, România, Terra, Sistemul Sol (sper că e suficient de bine localizat)

De ce doar dan-marius.ro? De ce nu dan-marius-sabău.ro sau o altă combinaţie de litere? Pentru că sînt cele două prenume primite de la părinţi. În viaţa de zi cu zi folosesc de obicei doar primul prenume, dar pe reţea am ajuns să le folosesc pe amîndouă. Dacă sînteţi curioşi de ce, ei bine, va trebui să rămîneţi aşa. 😉

Alte informaţii:

– în 1996 am terminat liceul teoretic „Emanuil Gojdu” din Oradea, secţia Informatică (sîc). Acum e Colegiu Naţional, dar asta e altă poveste.

– în 2001 am absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Informatică în cadrul Universităţii din Oradea, secţia Calculatoare

Cu alte cuvinte, sînt de meserie programator. Cu computerele am avut de-a face prima oară întîmplător în ultimul an de gimnaziu ca materie de studiu opţională. Aveam de ales între muzică, chimie şi calculatoare… aş fi putut fi un chimist excelent dacă mi-ar fi plăcut sau un muzician de excepţie dacă aş fi avut talent la aşa ceva. Cu ocazia aia am descoperit că îmi plac calculatoarele, pe vremea aceea erau ceva foarte nou pentru mine. Am făcut „greşeala” să aprofundez studiul lor în liceu şi in facultate… iar acum lucrez în acelaşi domeniu.

De ce atîtea texte pe pagina mea? Pentru că am obiceiul să scriu. Nu prea am talent la muzică, sînt paralel cu desenul, dar îmi place să scriu.

Am ajuns la filonul literaturii cunoscut ca SF (science fiction, ştiinţico-fantastic, spuneţi-i cum vreţi) treptat, pe măsură ce m-am format ca cititor şi persoană, şi îl consider cel mai cuprinzător gen dintre cele existente la ora actuală. Prin intermediul SF-ului se poate crea aproape orice, fără limitările inerente ale altor genuri literare. Îmi place să scriu, să îmi folosesc imaginaţia, iar unii consideră că scriu bine. Dacă au dreptate sau nu, ei bine, nu sînt în măsură să mă pronunţ, vă las pe voi să o faceţi… Adică pe voi, cei care imi citiţi lucrările.

Am adăugat, şi voi continua să adaug, pe pagină articole diverse, în mai multe domenii. O parte sînt tehnice, legate de calculatoare şi programare, altele au legătură cu diverse lucruri sau evenimente pe care le-am trăit sau le-am observat în jurul meu. Poate că sînt prea critic, sau prea direct, sau cam miştocar (cum ar spune unii), dar astea fac parte din mine. Umorul şi imaginaţia sînt două lucruri cam foarte active, iar combinaţia lor o puteţi observa în textele mele, într-o formă sau alta.

Am început să practic kendo în Timişoara pe vremea cînd am locuit acolo (2001-2002), la clubul Sam-Sho. Kendo înseamnă Calea Sabiei, este o artă marţială. Este scrimă japoneză, ca să fiu mai precis. Deşi e specific japonezilor, Kendo-ul a fost unul dintre cele cîteva lucruri bune pe care le-am păstrat din „incursiunea” timişoreană… aşa că am continuat să îl practic şi în Oradea. Clubul de kendo din Oradea există din 2005, puteţi găsi mai multe informaţii pe pagina CS Ronin-Do Oradea.

Despre poze: îmi place mult să fac poze, dar nu sînt deloc fotogenic. Poate că asta se datorează faptului că nu îmi place sa fiu pozat sau filmat sau pentru că prefer să fiu mereu în spatele aparatului de fotografiat.

Această pagină web se doreşte a fi reprezentarea a cîtorva dintre subiectele care mă pasionează şi o prezentare ceva mai oficială a mea. Lucrările SF, articolele şi cea mai mare parte a pozelor sînt realizate de mine, de asemenea şi scriptul php pentru această pagină web. Deci comentariile la adresa paginii tot mie să mi le trimiteţi.