Memorial Adrian Păunescu

Ştirea zilei: a murit Adrian Păunescu după cîteva zile petrecute în spital din cauza problemelor de sănătate. Era ceva previzibil, cel puţin din punctul meu de vedere din cîte am auzit de pe la ştiri în aceste ultime zile.

A fost un poet, a avut o activitate literară şi culturală intensă, mai ales înainte de 1989, dar şi după aceea. Mulţi s-au adunat pe la televiziuni, pe la radio sau pe internet să îi aducă omagii. S-a spus că a murit o flacără făcînd trimiteri la cenaclul şi revista Flacăra, în care Adrian Păunescu a fost foarte activ.

Eu nu pot face acest lucru, nu îi pot aduce omagii… poate doar o recunoaştere a activităţii lui de pînă acum. În primul rînd pentru că nu l-am cunoscut, singurele mele contacte au fost cele ale unui telespectator. Înainte de revoluţie eram prea tînăr ca să fiu la curent cu activitatea lui, iar după aceea m-a interesat cam orice în afară de poezia lui. Nu mă prea interesează poezia în general.

Una dintre cele mai puternice şi mai recente amintiri pe care o am despre el este cea a imaginilor în care dormea în parlament, bine întins în fotoliu.

 

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>