Alergii… ciudate

Un articol de pe pagina celor de la Unica de care m-am împiedicat în dimineaţa asta m-a făcut să mă amuz copios. El (articolul) tratează o serie de alergii ciudate care, cel puţin la prima vedere, par foarte fanteziste. Din punctul de vedere bio-chimic, alergiile se traduc ca intoleranţă la o anumită proteină (sau la un grup de proteine), iar organismul reacţionează exagerat atunci cînd este expus la el (ele), ajungînd chiar şi la şoc anafilactic (stop cardio-respirator) şi, în cele din urmă, dacă nu se intervine rapid, la deces.

Printre alergiile enumerate în articol se află şi alergia la sport (care, culmea , se declanşează doar în combinaţie cu nişte alimente), alergia la apă (pe care nu prea ştiu cum să încadrez pentru că apa nu prea are proteine şi fără ea mori repede), alergia la soare (despre care se spune în articol că “Nu este o alergie propriu-zisă, dar se manifestă cam la fel.), alergia la frig (mă întreb cum se manifestă asta, mai ales că, aşa cum se spune, “Ajunge o pală de vânt pentru ca cel bolnav să-şi piardă viaţa“).

Singurele alergii pe care le consider cît de cîte realiste sînt cele la plastic şi la lemn.

Articolul celor de la Unica este aici.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>