Intilniri si promisiuni

Mai demult am abordat un subiect un pic mai delicat, cel al <a href=”http://www.dan-marius.ro/diverse/Promisiuni_neonorate/MTgwOA==/” target=”_blank”>promisiunilor neonorate</a>.   Adică cel al unor oameni care se apucă să facă promisiuni pe care nu  le  mai îndeplinesc niciodată. Nu ştiu cît de mulţi sînt, eu nu am  intrat  în contact mai intens decît cu 4 persoane în ultimii ani. La  nivel  personal asta poate deveni în timp o problemă pentru vor ajunge  persoane  pe care nu se va baza nimeni, poate doar fraierii.

Ieri  am avut prilejul să văd în acţiune  acelaşi mecanism, dar într-o manieră  un pic mai oficială. Adică la  nivel de “afaceri”, dacă îi pot spune aşa  pentru că nu este cel mai  potrivit cuvînt. Ieri am fost prin Cluj şi  aveam planificate vreo 3  întîlniri: unul legat de nişte proiecte şi două  cu nişte prieteni.  Întîlnirile cu prietenii au fost chiar excelente,  dar

Acum o săptămînă un tip pe nume  Uricaru  Mihai (Mike) s-a apucat să trimită mesaje prin care spunea că  are  nevoie de nişte programatori php şi utilizatori de Drupal pentru o   firmă britanică (GMS ca parte a Grupului Collinson) şi întreba dacă cei   interesaţi puteau să se prezinte la un interviu în Cluj Napoca zilele   trecute (sîmbătă şi duminică). Dacă tot aveam de gînd să fac drumul ăla,   m-am arătat interesat. Am stabilit o întîlnire dar Mike nu a mai dat   nici un semn de viaţă după aceea. Nici un apel telefonic, absolut nimic.   I-o fi fost mai la îndemînă aşa, probabil, însă cu siguranţă că nu-l   interesa în vreun fel respectul celor de aici. Cum am spus-o deja,   comportamentul ăsta nu ajută deloc din punct de vedere personal, dar  este cu adevărat criminal din punctul de vedere al unei afaceri.

Se vede că românul tot român rămîne,   oriunde în lume ajunge. Adică dubios. Probabil că sînt cam mulţi astfel   de români plecaţi în afara ţării, dacă ar fi să ţin cont de imaginea de   rahat pe care o avem, însă cu siguranţă că nici prin ţară nu sînt   puţini.

Articol preluat de <a href=”http://www.dan-marius.ro/diverse/Intilniri_si_promisiuni/MTg1NA==/”>aici</a>.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>