Au votat bine, dar din greseala

Din motive pur tehnice în ultimele cîteva zile nu am reuşit să stau conectat la internet suficient de mult ca să scriu pe aici. Dar una dintre ştirile acestor ultime zile mi-a atras atenţia, nu ştiu cum aş fi putut-o evita, şi am de gînd să scriu despre ea aici. Cu siguranţă că deja au curs rîuri de “cerneală” (fie ea reală sau virtuală) şi s-a discutat ore în şir pe la tembelizor şi pe la radio despre subiect şi pe motive foarte întemeiate.

Da, probabil aţi ghicit deja, este vorba de votarea legilor care scad TVA-ul pentru alimentele de bază la 5% şi elimină impozitul pentru pensiile mai mici de 2000 de lei. Şi da, probabil că ştiţi deja că foarte mulţi deputaţi au declarat că au votat legile alea din greşeală… că ei au înţeles că era vorba de votarea respingerii legii. Nu cunosc detaliile, poate că este, totuşi, posibil, ca cineva să le fi făcut cineva o cursă iar idioţii ăia s-au aruncat în ea cu capul înainte… dar ce fel de om trebuie să fii ca să fie nevoie de o greşeală pentru a face un lucru bun pentru cei din jurul tău, mai ales dacă ai fost ales de ei ca să-i reprezinţi.

Primul instinct al unui om normal la o auzul unei asemenea tîmpenii este să rîdă, al doilea este să se revolte. Iar al treilea şi, de obicei ultimul, este să ia acţiune la aşa ceva. Într-o ţară normală un asemenea parlament (după legiferarea unei fraude acum cîteva săptămîni şi după faza din ultimele zile) ar fi fost spulberat demult. Da, spulberat. Adică demis, acuzat, arestat, executat. Într-un cuvînt: spulberat. Doar pe la noi, prin România cea frumoasă şi absurdă, mai tolerăm acest comportament.

Este foarte probabil că în curînd voi începe să pun un mare egal între politician şi infractor, indiferent de politician… mai ales dacă e român. Deja o spun cu siguranţă că mulţi dintre politicienii români sînt infractori, chiar dacă nu am dovezi în acest sens. Prostia este infinită, dar dacă ai fi infinit de prost nu ai fi prin parlament sau guvern… trebuie să ai măcar o urmă de inteligenţă/şmecherie în tine care să compenseze tupeul imens, chiar dacă acţiunile tale nu o arată.

În contextul acest pot spune că parlamentul şi guvernul ăsta nu mai are nici o legitimitate pentru mine, iar România este o ţară neguvernată. Nu sînt capabil să respect sau să recunosc ca atare un grup de indivizi care au făcut cam orice, mai puţin ceea ce ar fi trebuit să facă de la bun început: să-mi apere interesele ca cetăţean român.

 

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>