Adunarea ilegală a poliţiştilor

Una dintre ştirile ultimelor zile (da, m-am apucat să răsfoiesc un pic mass-media ca să aflu noutăţile) m-a făcut să zîmbesc trist: vineri politiştii au ieşit în stradă să protesteze pentru salariile de mizerie pe care le primesc şi pentru problemele pe care le au din punct de vedere profesional. E de înţeles, sînt bugetari iar bugetarii au fost luaţi în colimator din cauza incapacităţilor autorităţilor de a rezolva problemele statului.

Aşa că poliştii au dobîndit o autorizaţie de adunare în faţa guvernului şi au stat acolo cîteva ore aşteptînd un răspuns la problemele lor. Dar Emil Boc nu era prin ţară, nu ştiu să se fi găsit cineva care să le ofere vreun răspuns, aşa că o mare parte dintre cei adunaţi s-au gîndit să meargă pînă la Cotroceni să încerce să discute cu Traian Băsescu. Dar astea-s deja ştiri vechi, deja cunoscute. Ceea ce m-a amuzat dar şi m-a deranjat în aceeaşi măsură a fost reacţia mas-mediei: poliştii au făcut o ilegalitate că au mutat locaţia adunării lor. N-aveau autorizaţie de a se deplasa de la Casa Poporului la Cotroceni iar asta a contat pentru mass-media mai mult decît faptul că poliştii ăia aveau probleme.

Vouă vi se pare corect ca pentru o amărită de autorizaţie cîţiva lideri sindicali s-au trezit cu o amendă, iar Roberta Anastase face o ilegalitate (fraudarea votului parlamentului) şi este filmată făcînd asta, guvernul o legiferează şi încă nu au fost arestaţi pentru aşa ceva? Probabil se datorează tot poliţiştilor că nu s-au autosesizat, că nu i-au stresat pe procurori şi pe judecători să emită mandate de arestare pe numele tuturor gunoaielor implicate.

Nu se spune degeaba că fiecare îşi aşterne aşa cum doarme.

Articol preluat de aici.

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>